Sicak ve kurak Afrika'da 18.02.1979 tarihinde Büyük Sahra çölüne kar yagdi.


Futbolda Dünya kupasi Okyanusya elemelerinde Avustralya, Amerikan Samoasi'ni 31-0 yenerek bir resmi milli maçtaki en farkli skorlu galibiyeti elde etti.


Kazakistan'da 7 yasindaki bir erkek çocugun karninda ikizi bulundu. Simkent sehrinde yasayan çocugun karnindaki sisligi fark eden okul doktorunun hastaneye basvurmasi sonucunda hemen ameliyata alinan çocugun karnindan saçlari ve tirnaklari uzamis bir cenin çikarildi.


Iran'da, korkusunu bastirmak ve sikintilarindan kurtulmak için madeni nesneleri yiyen genç kizin karnindan ameliyatla yarim kilogram agirliginda metal parçalar çikarildi. 17 yasindaki genç kizin karnindan çikarilan madeni nesnelerin arasinda jilet ve çiviler de bulundu.


Amerika'nin Arkansas Eyaleti'nde 19 yildir komada yatan Terry Wallis 13 haziran 2003 de hayata döndü.


Kars'ta "cani sikildigi" için saçlarini yiyen bir kadinin midesinde biriken 1.5 kilogram agirliginda saç kili, ameliyatla çikarildi.


Isviçreli Cece Leclere, tip adamlarinca "megavizyon" diye adlandirilan çok üstün bir görme yetenegine sahipti. Kumaslarin,kalin astarli zarflarin, perdelerin, hatta bazen tugla duvarlarin arkasini bile görebiliyordu. Ancak insanlar kendisini hasta ediyordu,çünkü insanlarin iç organlarini görmek onu tiksindiriyordu.


1898'de gazeteci-yazar Morgan Robinson "Titan" isimli bir kitap yazdi. Kitapta büyük bir yolcu gemisinin okyanusta buzdagina çarpmasi anlatiliyordu. 14 yil sonra "Titanic" deniz faciasi meydana geldi.


Ispanya'da Innece Fernandece isimli bir kadin 11.000 geceyi uykusuz geçirmistir. Hiç uyuyamayan kadin sadece bir defa tibbi operasyon sirasinda 2 kat anestezi etkisiyle uyutulabilmistir.


En uzun kalp durmasi 4 saattir. Bir Norveçli, Aralik 1987'de denize düsmüs, kalbi durmus, vücut isisinin düsüklügü nedeniyle yeniden yasatilmistir.

0 Yorum yapılmış

Yorum Gönder